Egyedi csarnok megoldások

Könnyűszerkezetes egyedi csarnokok, csarnok építőelemek

A mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem, a logisztika, a sport és az üzleti élet számos területén nélkülözhetetlenek a nagy légterű épületek, csarnokok. A nagy fesztávolságok építészeti áthidalásakor manapság már nyilvánvaló megoldást jelentenek az acél könnyűszerkezetes technológiával épült csarnokok, melyek gyorsan és rendkívül gazdaságosan szerelheteők az egyszerű mag- és gabonatárolóktól,raktáraktól, gyártó és összeszerelő üzemektől a speciálisabb igényeket kielégítő bemutatótermeken, sportcsarnokokon, kereskedelmi épületeken át az exkluzívabb megoldásokkal: üveg portálokkal és acél tartóelemekkel készült irodaházakig.
A Lindab ötven évvel ezelôtt bevonatos, tűzihorganyzott acél ereszcsatornák gyártásával
kezdte, melyet a magas minôségi színvonalú fal- és tetôburkolati elemek, később pedig az acél tartószerkezetek követtek. Mára a Lindab a könnyűszerkezetes építőipari piac számára fejlesztett, gyártott és forgalmazott tűzihorganyzott acéllemez alapanyagokból rendkívül széles termékválasztékot kínál, amelyekből készültszerkezetek megfelelnek a sokrétű műszaki követelmény-rendszernek és a vízelvezetési, hő- és hangszigetelési, párazárási, légzárási, akusztikai, tűzvédelemi és teherbírási paramétereknek egyaránt.

A Lindab acél alapanyagokból készülnek a különböző könnyűszerkezetes építési termékek, az azokból előállítható rendszerek, alrendszerek, és akár komplett épületek. A Lindab csarnoképületek fő alrendszereii az alábbiak:

  • Acél főtartószerkezet
  • Másodlagos tartószerkezetek
  • Tető- és falburkolati rendszerek
  • Kiegészítő rendszerek, tartozékok

A Lindab csarnokok elsődleges tartószerkezeti rendszere egymás után sorolt síkbeli keretekből és merevítő rendszerekkel előállított, térbeli vázszerkezet. A hagyományos anyagú acél kereteknek három fő elvi típusa választható: melegen hengerelt tömör szelvényű, változó keresztmetszetű hegesztett I-szelvényű és rácsos főtartós szerkezet. Ezeknek is számos további változata lehetséges, attól függően, hogy kerül-e beépítésre pl. mellékhajó, közbenső szint, stb. Az építtetői igényekhez (funkció, esztétika) és a műszaki követelményekhez igazított, testreszabott megoldás minden esetben egyedi tervezéssel valósul meg, biztosítva a megkívánt nagy méreteket (fesztáv, belmagasság), hozzá optimális anyagfelhasználást, ezáltal a gazdaságosságot. Az acél főtartó szerkezetek felületvédelme a lehetőségek és az igények függvényében kell meghatározni, lehet többrétegű festett vagy tűzihorganyzott. Bizonyos méretbeli korlátok mellett rendelkezésre állnak már alapanyagában tűzihorganyzott, Lindab Construline vékonyfalú acél szelvényekből kifejlesztett megoldások, rendszerek is (pl. SBS keretes vázrendszer, Truss rácsostartók).

A csarnokok főtartószerkezetére kerül az ún. másodlagos teherhordó rendszer, amely közvetlenül alátámasztja ill. megtámasztja a tető- és falburkolatokat, közvetíti a terheket a főtartókra. A másodlagos teherhordó rendszer leggyakoribb megvalósítása a Lindab Construline termékcsalád optimalizált vékonyfalú szelvényeivel (vonalmenti teherviselő tetőszelemen- és falváz-rendszer) történik, amelyek magas szilárdsága kiváló teherbírást, tűzihorganyzott felülete tartós korrózióvédelmet biztosít. Másodlagos tartószerkezet kialakítható Lindab Coverline felületszerkezeti elemekkel is, tetőn magasbordás trapézlemez, falon szerkezeti falkazetta termékek alkalmazásával.

A fő szerkezeti és burkolati elemek mellett nagyon fontos, hogy a Lindab széleskörű tartozék-rendszert is kínál: Rainline ereszcsatorna-rendszer, Protectline tetőbiztonsági rendszer (hófogók, tetőjárda, tető- és falilétra), tetőszellőző elemek, tetőfóliák, önfúró csavarok, tömítőprofilok biztosítják a legapróbb részletek tökéletes kialakítását. Fontos megemlíteni, hogy az előzőekben felsorolt termékek és műszaki megoldások nagyon szabad és rugalmas tervezést tesznek lehetővé. Bizonyos esetekben a teljes, komplett csarnoképület felszerkezete megoldható Lindab elemekből és megoldásokkal (acél vázszerkezet, tető- és falburkolat, ereszcsatorna, tartozékokkal), más esetekben rugalmasan kombinálhatók más anyagú szerkezetekkel is (pl. előregyártott vasbeton vázszerkezet és Lindab könnyűszerkezetes tető- és falburkolatok alkalmazásával) – a legoptimálisabb és leggazdaságosabb megvalósítás érdekében.

Vissza

A Lindab
világszerte

Online is
elérhető

Az újítás alapja
a fejlesztés

Partner
a fejlődésben

Lindab Expertek

Polgár Dávid
Fejlesztési vezető
david.polgar@lindab.com
+36 30 248 2391

Central European Transport Kft.
Mihalik Róbert

"Az a tény, hogy a szerkezet szerelése csupán három hónapot vett igénybe, megtakarításként köszön vissza."

L&M Fémszerkezetgyártó Kft
Mészáros Sándor

"Nincsenek álmatlan éjszakáim a szállítási gondok, az anyagok megbízhatósága vagy éppen a későbbiekben bekövetkező korróziós problémák miatt."

Bavas Bau Kft.
Bagdán Ákos

"Az eladott áruhoz jelentős hozzáadott érték társul innovációban és szolgáltatásban!"

Ajánlatot kérek

Az adatok kitöltése után, kérjük kattintson az ELKÜLD gombra. Ezután egy automatikus e-mailt küldünk Önnek, amiben a megjelölt linkre kattintva átirányítjuk egy részletes ajánlatkérő oldalra.

Az ajánlat kérés elküldésével elfogadom az ÁSZF

Képviselőink elérhetősége

Ajánlatot
kérek

Az ajánlat kérés elküldésével elfogadom az ÁSZF -et.

Az adatok kitöltése után, kérjük kattintson az ELKÜLD gombra. Ezután egy automatikus e-mailt küldünk Önnek, amiben a megjelölt linkre kattintva átirányítjuk egy részletes ajánlatkérő oldalra.

+

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Részletek
Elfogadom Elutasítom