SBS csarnok - gazdaságos, korszerű és gyorsan kész!

SBS könnyűszerkezetes épület-rendszerek
(ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi, logisztikai és szolgáltató célokra)

Kis- és középméretű kiszolgáló létesítményekre, melléképületekre iparágtól függetlenül minden vállalkozásnak szüksége van, nagyobb cégeknél egy újabb technológia vagy egy másik raktár szintén gyorsan jelentkezhet igényként, de a kertes házban élő családok életét is megkönnyíti egy gazdaságos, korszerű és gyorsan elkészülő tároló, garázs, kerti-, és szerszámos épület, kis műhely vagy nyári konyha.

A Lindab által kifejlesztett SBS épületrendszer (Small Building System) egy egyszerűen összeállítható, esztétikus megjelenésű könnyűszerkezetes épületrendszer, amely kis fesztávú (3-13 m) és kis vállmagasságú (2,5-4,0 m) épületekre lett kidolgozva.
Az épület vázszerkezete Lindab Construline hidegen hengerelt könnyűgerendákból összeállított keretekből épül fel, melyeket 1 m-es modulméret szerint lehet egymás után sorolni. Így akár 25-40 m hosszú, 300-500 m2 alapterületű épület is kialakítható belőle.
A kisebb méretű (3-6 m széles) épületek esetén megfelelő műszaki érzékkel és szerelési tapasztalattal, akár „házilag” is összeállítható egy épület. Nagyobb méretek esetén (6-8 m fesztáv felett) javasolt Lindab szakkivitelező megbízása.

Vázszerkezet
A nagyszilárdságú tűzihorganyzott szerkezeti acél profilokból komplett tartóváz-szerkezet építhető. A könnyű önsúly, a horganyzott felületvédelem, a száraztechnológiás, gyors és szerelt kivitelezési mód, lehetővé teszik a kis- és középméretű épületek falszerkezetének gazdaságos megvalósítását. A könnyű acél vázszerkezethez különböző típusú tető- és falburkolati rendszerek kapcsolhatók.

Kivitelezés, szerelés
Az SBS alkalmazása esetén a vázszerkezet és a többi alrendszer (térelhatárolások, válaszfalak, kapuk, födémek, épületgépészet stb.) elemei előregyártó üzemekben párhuzamosan készülhetnek, így ezeket a helyszínen – az időjárási viszonyoktól függetlenül - száraz kötési móddal (esetünkben a fentiekben már említet, speciális csavarozással) csak össze kell szerelni. Az előre megtervezett szerkezeti kapcsolatoknak és a gyors gyárthatóságnak köszönhetően a falszerkezet (tartószerkezet, burkolatok, ereszcsatorna, szegélyezések stb.) 1-2 hét alatt elkészíthető.
Mint látjuk, a tervezés és a kivitelezés folyamata összehasonlíthatatlanul gyorsabb, mint a hagyományos építési technológiák alkalmazásával: a kulcsrakész megvalósítás teljes átfutása kb. 1-2 hónapra becsülhető.

Burkolat
Az egyedi, esztétikus külső megjelenését a változatos szín- és formavilágú Lindab burkolati rendszerek teszik lehetővé. Az egyedileg méretre gyártott és alakított termékek összeszerelését alkalmazástechnikai útmutató és fúrási sablonok segíti.

Szigetelés
Az SBS kisépület igény szerint készülhet szigetelt vagy szigeteletlen változatban is. A nyílászárók, garázskapuk minimális megkötöttség mellett tervezhetők, mivel a szerkezetek a vevő elképzeléseinek megfelelően rugalmasan módosítható. A tervezést előre elkészített csomóponti rajzok hő-, és páratechnikai számítás valamint tervező szoftver segíti.

Felhasználás, funkció
A Lindab könnyűszerkezetes épületrendszerének köszönhetően manapság akár néhány hét alatt elkészülhet egy vállalkozás technológiai, raktár, irodai, szolgáltatói épülete (porta, szociális épület és egyéb) vagy egy mezőgazdasági termény-, gép- és szerszámtároló, terményraktár, de akár egy oktató, bemutatóterem is. A svéd központú, jelentős magyar gyártókapacitással rendelkező Lindab cég SBS épületrendszere, a hagyományos technológiánál gyorsabb építkezést tesz lehetővé, a teljes folyamatot lerövidítve a tervezéstől a szállításon át a kivitelezésig.

Minősítések (ÉME, TMI rendszerminősítés)
Lindab által kínált egyes termékek külön-külön a legmagasabb szinten megfelelnek a vonatkozó műszaki előírásoknak, az SBS-nél alkalmazott újszerű, speciális szerkezeti elemek és konstrukciós részletek viselkedését a gyártó a BME Szerkezetvizsgáló laboratóriumában együtt is bevizsgáltatta. A tesztsorozatban olyan rendszerelemek és kapcsolatok kísérleti analízisére került sor, mint pl. az egyszernyírt önfúrócsavaros kapcsolatok, a külpontos keretsarok-kísérletek különböző szerkezeti- és kapcsolóelemek felhasználásával, nyomott rúdszerkezetek különféle szelvényekből, oldalirányú megtámasztással és végtámasz-kialakítással vagy a cserepeslemez egyszerű terhelése különböző fesztávok mellett. Mindezek eredményeként a Lindab SBS olyan könnyűszerkezetes épület „termék”, amely rendszerszintű minőségellenőrzési tanúsítvánnyal (ÉME engedély, TMI tűzvédelmi igazolás) rendelkezik.

Műszaki, csomóponti információk: Lindab Tervezői Portál szakmai oldalunkon található.

Szakmai támogatás, árajánlat:
A Lindab SBS épületrendszer egyedi tervezése és az ajánlatadás, a konkrét építtetői igények alapján történik, megrendelés esetén pedig a tartószerkezeti tervezésben is együttműködünk, online kapcsolatfelvétel a jobb oldalon.

Letölthető katalógus:
SBS könnyűszerkezetes csarnokok

Vissza

A Lindab
világszerte

Online is
elérhető

Az újítás alapja
a fejlesztés

Partner
a fejlődésben

Lindab Expertek

Polgár Dávid
Fejlesztési vezető
david.polgar@lindab.com
+36 30 248 2391

Central European Transport Kft.
Mihalik Róbert

"Az a tény, hogy a szerkezet szerelése csupán három hónapot vett igénybe, megtakarításként köszön vissza."

L&M Fémszerkezetgyártó Kft
Mészáros Sándor

"Nincsenek álmatlan éjszakáim a szállítási gondok, az anyagok megbízhatósága vagy éppen a későbbiekben bekövetkező korróziós problémák miatt."

Bavas Bau Kft.
Bagdán Ákos

"Az eladott áruhoz jelentős hozzáadott érték társul innovációban és szolgáltatásban!"

Ajánlatot kérek

Az adatok kitöltése után, kérjük kattintson az ELKÜLD gombra. Ezután egy automatikus e-mailt küldünk Önnek, amiben a megjelölt linkre kattintva átirányítjuk egy részletes ajánlatkérő oldalra.

Az ajánlat kérés elküldésével elfogadom az ÁSZF

Képviselőink elérhetősége

Ajánlatot
kérek

Az ajánlat kérés elküldésével elfogadom az ÁSZF -et.

Az adatok kitöltése után, kérjük kattintson az ELKÜLD gombra. Ezután egy automatikus e-mailt küldünk Önnek, amiben a megjelölt linkre kattintva átirányítjuk egy részletes ajánlatkérő oldalra.

+

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Részletek
Elfogadom Elutasítom